Blog News Tech World

Apple förbjuder Fortnite från App Store under Epic Games juridiska strid

Apple har förbjudit Fortnite från sin App Store tills en juridisk kamp med speltillverkaren Epic har avslutats, enligt Tim Sweeney, vd för Epic Games.

Det betyder att det populära spelet inte är tillgängligt för nya användare att ladda ner på iPhone eller andra Apple -enheter.

Mr Sweeney kallade ut Apple i en serie tweets och sa att överklagandeprocessen kan ta cirka fem år att slutföra.

BBC har kontaktat Apple för kommentar.

Personer som redan har laddat ner spelet på sina Apple -enheter kommer att kunna fortsätta spela det, men kommer inte att få några uppdateringar.

 

Juridisk kamp

Fortnite togs ursprungligen bort från Apples App Store förra året för att ha brutit mot dess policy genom att lansera ett eget betalningssystem i appen.

Apple tar ut en provision på 30% på alla köp i appar, men den här funktionen försökte kringgå det.

Åtgärden utlöste en juridisk kamp som väcktes av Epic Games, som anklagade Apple för att driva App Store som ett monopol.

I september slog en amerikansk domstol fast att Apple inte kunde stoppa apputvecklare som hänvisade användare till betalningsalternativ från tredje part.

Men domaren sa också att Epic misslyckades med att visa att Apple driver ett olagligt monopol.

Både Epic och Apple överklagar respektive delar av domen.

“Apple tillbringade ett år med att berätta för världen, domstolen och pressen att de skulle” välkomna Epics återkomst till App Store om de accepterar att spela enligt samma regler som alla andra “, skrev Sweeney på Twitter.

“Epic höll med, och nu har Apple avstått från ytterligare ett missbruk av sin monopolmakt över en miljard användare.”

BBC ansvarar inte för innehållet på externa webbplatser.
Se original tweet på Twitter
I korrespondens som delades av Sweeney sa Apple att Epic “har begått ett avsiktligt avtalsbrott och förtroendebrott genom att dölja kod för Apple” och att det inte skulle återuppta sitt konto “förrän tingsrättens dom blir slutgiltig och kan inte överklagas” .

Samtidigt har Apples verkställande direktör Tim Cook utsatts för beskydd efter att ett mejl som han skickade till anställda varnade dem för att inte läcka ut konfidentiell information själv läckte ut.

Meddelandet berättade för Apple -anställda att företaget skulle göra “allt i [sin] makt för att identifiera dem som läckte” information till reportrar.

“Personer som läcker konfidentiell information hör inte hemma” hos Apple, tillade han.

Relaterade ämnen