Blog Tech Travel World

Andaman reseuppdatering: Fullt vaccinerade turister behöver inte bära PCR -rapport

I en ny reseguide har regeringen Andaman och Nicobar meddelat undantag från negativa RT-PCR-rapporter för fullt vaccinerade resenärer som vill besöka öns destination. Den nya riktlinjen träder i kraft från och med den 25 september.

Krav för att komma in

Enligt de senaste SOP: erna, behöver asymptomatisk fullständigt vaccinerad med båda doserna av COVID-19-vaccin bära sin negativa RT-PCR-testrapport för att komma in i Port Blair. Passageraren borde också ha slutfört mer än 15 dagar efter den andra dosen av vaccinet.

Sådana passagerare kommer också att undantas från att genomgå ytterligare RT-PCR-test vid ankomst till flygplatsen. Ett ID -bevis tillsammans med vaccinationsintyget krävs. Om någon upptäcks symtomatisk vid ankomsten till Port Blair, oavsett deras vaccinationsstatus, måste de ta RT-PCR-testet på flygplatsen.

Andra som är ovaccinerade eller delvis vaccinerade och de med båda doserna som inte avslutats 15 dagar, kommer att behöva bära en negativ RT-PCR-rapport. Ytterligare ett RT-PCR-test vid ankomst kommer också att ske på flygplatsen.

Som ett populärt semestermål reser ett stort antal turister till Andamanerna. Öarna och alla andra attraktioner är öppna för turister nu men alla COVID-19-protokoll följs som social distansering och ansiktsmasker hela tiden.

Från och med nu har fackföreningens territorium 17 fall av covid-19.