Blog Tech Travel Uncategorized World

Direktflyg från Indien till Kanada kommer sannolikt att återupptas från och med den 27 september

Direktflyg från Indien till Kanada kommer sannolikt att återupptas från den 27 september, men det finns en fångst. Det pågående flygförbudet, som har gällt på grund av COVID-19-pandemin, skulle hävas endast på grundval av resultaten av COVID0-19-tester som kommer att genomföras vid ankomst till Kanada på passagerare som reser från New Delhi på tre flygningar på onsdag.

Med hänvisning till detta utfärdade Canadas regering ett uttalande om att ”Som ett första steg kommer onsdagen (22 september) tre direktflyg från Indien att anlända till Kanada och alla passagerare på dessa flygningar kommer att testas för COVID-19 vid ankomst till se till att de nya åtgärderna fungerar. “Nu om inte testerna vid ankomst av människor som flyger in från Indien till Kanada på onsdag kastar upp andra resultat än de på Delhi flygplats vid avresa, är det troligt att direktflyg återupptas från söndag.

Som tidigare rapporterats gick förbudet mellan Indien och Kanada direktflyg ut den 21 september, vilket har förlängts ytterligare av Transport Canada till 26 september.

Reportedly, if a high number of positive Covid-19 results are registered, the planned lifting of the direct flight ban on September 27 will then be again reconsidered. The Transport Canada added, “Border and public health measures also remain subject to change as the epidemiological situation evolves.”

The Canada Government’s statement also added, “After the resumption of direct flights, travellers who are eligible to enter Canada who depart India for Canada via an indirect route will continue to be required to obtain, within 72 hours of departure, a valid negative Covid-19 molecular test from a third country – other than India – before continuing their journey to Canada.”

Further, as regarding the additional conditions that will travellers from India will have to fulfill once the flight ban is lifted are they will have to take a molecular test for COVID-19 from the Canada-approved Genestrings lab at Indira Gandhi International Airport in New Delhi, and will only be allowed to board the plane if their result is negative.

Take note that COVID-19 tests from any other lab in India will not be recognised for travel to Canada.