Blog Travel Uncategorized World

Italy recognises Covishield vaccine for travel

Indier som fick vaccinet Covishield är nu berättigade till ett grönt pass och kan resa till Italien. Den indiska ambassaden i Rom bekräftade detta på fredagen, vilket tar antalet till 19 europeiska nationländer som har godkänt vaccinet mot Covishield nu. Detta möjliggjordes efter ett möte mellan unionens hälsominister Mansukh Mandaviya och hans italienska motsvarighet, Roberto Speranza.

Fram till nu hade Italien erkänt vaccinerna Comirnaty Pfizer, Moderna, Vaxzervria AstraZeneca och Johnson & Johnson. Nu läggs även Covishield till i listan, vilket gör det möjligt för helt vaccinerade indianer att resa till landet.

De andra europeiska länder som har godkänt Covishield är Grekland, Frankrike, Island Bulgarien, Österrike, Bulgarien, Finland, Ungern, Irland, Island, Tyskland, Kroatien, Lettland, Rumänien, Slovenien, Sverige, Schweiz och Spanien.

Italien är hem för några av de mest värdefulla landmärkena i världen, till exempel Colosseum. Det är också där Vatikanstaten ligger, som besöks av tusentals människor varje år.

Å andra sidan är den pågående debatten om giltigheten av Covishield -vaccinationsintyg i Storbritannien fortfarande het. Storbritannien har godkänt vaccinet mot Covishield, men en 10-dagars karantän är fortfarande obligatorisk för besökare.

Alexis Ellis, den brittiska högkommissarien i Indien, sa i ett uttalande: “Vi är tydliga att Covishield inte är ett problem. Storbritannien är öppet för resor och vi ser redan många människor som går från Indien till Storbritannien, var det turister, affärsmän eller studenter. “.