Blog News Tech Travel Uncategorized World

Maharashtra to develop monsoon tourism in the Konkan region

Monsunturismen i Konkan -regionen ska utvecklas av Maharashtra -regeringen enligt turistminister Aaditya Thackeray. Maharashtra -regeringen ser också på att utveckla staten till en biograf med ett enda valv av legendariska filmer och manus, enligt ministern. Thackeray sa i en medieinteraktion att Maha Vikas Aghadi -regeringen är på väg att skapa spänning om turismen i delstaten Maharashtra.

Han sa vidare att privat deltagande är viktigt i detta avseende, eftersom regeringen bara kan vara en möjliggörare.

Thackeray sa också att den privata sektorns engagemang trots pandemin har varit mycket uppmuntrande. Medan han talade om de problem som staten står inför på grund av resebegränsningarna och den pågående pandemin som inte har upphört, sa han: “Men fokus ligger på vad vi kan göra nu. Turister som är helt vaccinerade enligt centralregeringen normer, är välkomna till staten. Vi tittar på inhemska, internationella, turister mellan staten och inom staten. ”

Turistavdelningen i Maharashtra fokuserar för närvarande på hur man maximerar turistsektorns bidrag till BNP till staten, samtidigt som man utvecklar sysselsättningsmöjligheter i staten.

Thackeray säger att statsregeringens strävan är att se till att internationella resenärer flyttar runt i Mumbai och resten av staten i fem till sex dagar efter att de landat för första gången här i Indien. Ministern betonade det faktum att staten aldrig har ställt sig inför landet och världen, trots att det har det bästa av landskap.