Blog News Travel Uncategorized World

Nepal återupptar visumanläggning vid ankomst för fullt vaccinerade turister; ingen karantän krävs

I ett försök att öka turismen har Nepal återupptagit visum vid ankomsten för de internationella besökare som är helt vaccinerade utan krav på karantän! Med detta tillkännagivande hoppas Himalaya -nationen återuppliva sin turistsektor. För att underlätta för utomeuropeiska turister har regeringen också tagit bort karantänkravet.

Allt resenärer behöver är sitt vaccinintyg och den sista dosen av vaccinet måste ha tagits minst 14 dagar innan de kommer in i landet. Indiska medborgare som vaccinerats med Covishield och Covaxin kan komma in i landet.

Turistministeriet i Nepal har sagt att internationella resenärer som är helt vaccinerade fortfarande kommer att behöva visa en negativ RT-PCR-testrapport som inte är äldre än 72 timmar. Vid ankomsten kommer utländska besökare också att behöva ta ett snabbt antigenprov på Nepals Tribhuvan internationella flygplats.

De som planerar att komma in i landet via vägar måste skaffa visum vid ankomsten och fylla i ett online avreseformulär innan resan påbörjas. Ovaccinerade turister måste visa en negativ RT-PCR-testrapport och karantän efter att ha nått landet.

Uppenbarligen hade regeringen stoppat visumet vid ankomsten i mars 2021. De som ville besöka landet var tänkta att sätta i karantän och visa upp ett sju dagars bevis på hotellbokning i Nepals regering godkända hotell.
VISUELLA BERÄTTELSER